Fudo Kft.

BIG 80mm – FA ABLAKOK, ERKÉLYAJTÓK

Cikkszám: FUDO-BIG80

A BIG 80 mm-es nyílászáró kiváló hang – és hőszigeteléssel, elegáns szín- és formavilággal rendelkezik. Egyszerre természetes és modern, a fa és a csúcstechnológia ötvözte. Exkluzív és különleges megoldást kínál, ha biztonságos, megbízható és harmonikus otthont szeretne családja számára teremteni. 

Választható fafajták:

A fának számos tulajdonsággal kell rendelkeznie. Így például időjárásállónak, stabilnak és a farontó gombák elleni ellenállással kell bírniuk, különben néhány év múlva ismét ki kell cserélni őket.

Az ellenálló képesség könnyebb megítélése szempontjából a fafajtákat ellenállási osztályokba sorolják. Az ellenálló fajták közé számítanak az egzóta fafajok, az európai tölgy és a vörösfenyő. A kevésbé ellenállók közé a borovi és a lucfenyő. 

Az ablakgyártás szempontjából döntő jelentőségű a fa sűrűsége is, ami a stabilitást határozza meg. A kevésbé stabil, deformációra hajlamos fafajták ugyanis nem képesek tartósan a hőszigetelési értékeiket megtartani.  Kiváló stabilitású és nagy keménységű fafajták a vörös fenyő és a tölgy.

Nyílászáróink alapesetben luc fenyőből készülnek. Egyedi kérésre bármilyen műszakilag alkalmas fafaj használható a gyártás során. 

Tölgy

A tölgy jól megmunkálható, kemény ellenálló szép rajzolatú fafajta. A tölgyfa ellenálló képessége a magas csersavtartalma miatt kiváló. Kültéri falhasználásra, mint ablakok és bejárati ajtók alapanyaga, kifejezetten alkalmas.

Lucfenyő

A borovi fenyőnél alacsonyabb gyantatartalommal. Kültéri felhasználásra korlátozottan, ill. felületkezeléssel alkalmas. A lucfenyő műszaki (fizikai, mechanikai, technológiai) tulajdonságait szöveti szerkezete határozza meg. Alacsony sűrűségű puhafa, közepes légszáraz sűrűsége 470 kg/m³. Kis sűrűsége ellenére kedvező szilárdsággal rendelkezik. Fája rugalmas és szívós. Gyantatartalmának köszönhetően mérsékelten tartós. Megmunkálása könnyű, jól pácolható és felület kezelhető.

Eukaliptusz

Vörösfenyő helyett eukaliptusz faanyagot javaslunk. Tartóssága a vörösfenyőével azonos. Vízfelvétele, - és leadása kiegyensúlyozott így az élettartama nagyon hosszú. Nem a tűlevelűek családjába tartozik, ezért nincs benne gyanta, nem kell tartani a gyantakifolyástól. Felületi megjelenése teljesen egységes, homogén képet ad.

Választható kilincs típusok:

Vasalat:

Biztonsági záródarab

Fa termékeinknél biztonsági záródarabot alkalmazunk, mely lehetővé teszi a bejárati ajtókéhoz hasonló biztonsági fokozat elérését az ablakokon is.

Bukónyíló zárforgató

Egy masszív fogadó, amely 30 mm széles, ezáltal az ablak bukó állásban is kifejezetten stabil marad. A gombafejes zárás pedig garantálja a biztonságot.

Vízvető

Fából készült ablakainknál alapfelszereltség a vízvezető

Ajánlatkérés